Airco’s waren tot voor kort in Nederland vooral te vinden in grote gebouwen en kantoren. Echter door het opwarmen van het klimaat wordt het steeds aantrekkelijker om ook in huis een airco te installeren. Daarvoor kunt u een split airco kopen. Wat is een split airco eigenlijk?

De voordelen van een airco split unit

Een split airco is een warmtepompsysteem dat werkt op basis van koelvloeistof. Koelvloeistof onttrekt de warmte uit de binnenruimte (via de binnenunit) en geeft die buiten weer af aan de buitenlucht (via de buitenunit).De binnenunit van een split airco bevat een ventilator die warmte uit de lucht opneemt en deze vervolgens naar een warmtewisselaar brengt. Deze warmtewisselaar is een leiding met koelvloeistof tussen de 6 en 8 graden. Doordat de koelvloeistof in contact komt met warme binnenlucht, warmt de koelvloeistof op. Op die manier haalt de koelvloeistof de warmte uit de ruimte en koelt deze dus af. Met een split airco inclusief montage van Doublet Service en onderhoud heeft u dus gegarandeerd altijd een koel binnenklimaat!

Een multi split airco kopen.

Naast de normale split airco kunt u bij ons ook terecht voor een multi split airco unit. Een multi split airconditioning, ook wel multi split airco, is een airconditioning met één buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. Daarmee koelt of verwarmt u meerdere ruimtes. Een multi split airco wordt vaak toegepast in slaapkamers en in winkels, kantoren of een medische toepassing zoals een tandartspraktijk die uit minimaal 2 tot 5 ruimtes bestaat. Doordat een multi split unit airco kan koelen en verwarmen, kan het worden gebruikt als vervanger van de cv-verwarming op gas.

Neem contact op voor de mogelijkheden

Wilt u graag een split airco kopen of misschien heeft u zelf interesse in een multi split airco inclusief montage? Doublet Service en Onderhoud helpt u graag verder in de zoektocht naar de perfecte airco voor uw pand. Neem snel contact met ons op door te bellen naar: 085-2083396, of door het contactformulier in te vullen voor de mogelijkheden.